Lillasyster

Medlemmar

Martin Westerstrand – Sång

Max Flövik – Gitarr

Ian-Paolo Lira  – Trummor

Andy Oh my God – Bas

Grammisnominerade och guldbelönade med närmare 40 miljoner-streams. Nu är “ångvälten”  LILLASYSTER högaktuella med sin fjärde platta “4” och intar Östgöta Rockfestival den 12 maj för ett exklusivt live-framträdande.

Med universal i ryggen släppte LILLASYSTER våren 2016 sitt fjärde album som kort och gott fått namnet ”4”. Plattan har spelats in i den legendariska STUDIO BOHUS och inspelningen har letts av den mer än väl renommerade producenten Roberto Laghi (In Flames, Mustasch, Hardcore Superstar, m.fl.).

Det var första gången sedan tiden med LOK som bandets frontfigur Martin Westerstrand samarbetade med Laghi, vilket bäddade för den succé det faktiskt blev.

Nu, efter mer än 10 år med LILLASYSTER på de Svenska vägarna, över 500 genomförda live-konserter och hundratusentals bräckta mil, vältrar sig bandet med full kraft fram över de skandinaviska städerna på sin vår/sommar-turne 2017.

Har ni planer för kvällen den 12 maj, avboka dom och gör som bandet säger… “KOM OCH SKRIK MED OSS” – MARTIN WESTERSTRAND // LILLASYSTER

Läs mer om Lillasyster här:  http://bit.ly/2bhNU4X

 

Smash Into Pieces

Chris Adam Hedman Sörbye – Sång / Scream

Benjamin Jennebo – Gitarr / Sång

Per Bergquist – Gitarr/ Sång

Viktor Vidlund – Bas

The Apocalypse DJ – Sultan Of Swing (Trummor) \¯|¯/

Unga och ambitösa formades detta femmanna band i Örebro och har därefter byggt upp en imponerande fanskara trots sina knappa 6 år på rockscenen. 

Vi välkomnar den flerfaldigt belönade rock-exporten Smash Into Pieces som under 2016 gjort enorma framsteg så väl nationellt som internationellt med de topplisteplacerade singlarna ”Merry Go Round”, ”Higher” och nu YOLO. Den 27 januari släpper bandet sin tredje platta “RISE AND SHINE” och den 12 maj gästar bandet oss Norrköping på Östgöta Rockfestival för ett exklusivt live-framträdande.

 

Läs mer om Smash into Pieces här: https://www.facebook.com/SmashIntoPieces/

 

Jay Smith

Jay Smith singer, songwriter och gitarrist från Helsingborg gjorde sitt första scenframträdande som 5-åring. Smith har under sin karriär täckt många olika musikstilar, bland dem grunge, rock, metal, country and blues.  Soloalbumet ”Jay Smith” från 2010 har sålt platina och toppat flera av Sveriges topplistor. Hans andra soloalbum ”King of man” producerat av grammisvinnande producenterna Dan Sundquist och Richard Larsson släpptes under 2013 där första singeln King of Man omedelbart gick upp på första plats på iTunes Rock Charts i Sverige.

Få kan ha missat Jay Smiths framfart på den svenska rockscenen, med mer än 18 miljoner streams på Spotify, tusentals visningar på Youtube och konserter runt om i landet, är nu Jay Smith klar för att spela på Östgöta Rockfestival!

Egna låtar och covers blandas friskt. Med gitarrer, trummor och röstresurser som heter duga kommer klassikerna dundra ut över parken!
Han slog igenom med en cover på Bon Jovi´s ”Living On A Prayer” men slutade inte där, utan har fortsatt imponera! Med covers av bland annat Whitesnake, Metallica och Everlasts ”Black Jesus” som hittils fått nästan exakt lika många lyssningar som orginalet

Läs mer om Jay Smith här: https://www.facebook.com/jaysmithofficial/?fref=ts

 

Solence

Medlemmar:

Markus Videsäter – Sång
David Strääf – Gitarr
Jonas Nolér – Gitarr
Johan Swärd – Keyboard
David Vikingsson – Trummor

 

Sedan debutsingeln 2014, en innovativ cover av Imagine Dragons “Warriors” som spred sig likt en löpeld över internet och samlade ihop miljontals med spelningar på Youtube och Spotify, sedan dess har Solence tänjt på gränserna!
Med sin internationella debut inför ett slutsålt Webster hall i New York, lovordades de av bland annat Metal Sucks och Expressen.
Efter tre lyckade singlar, såsom den omtalade singeln ”Breaking The Silence”, fortsatte bandet ut på turné i Europa, med spelningar i Tyskland, Italien och Österrike.

Nu kommer de till oss på Östgöta Rockfestival, förbered er på rock i världsklass!!

Läs mer om Solence här: https://www.facebook.com/SolenceOfficial/

 

isfruun

Medlemmar:

Martin – Sång/Gitarr

Olle – Bas

Ritzman – Gitarr

Espen – Trummor

Med hits som ”Inte shoreline” och ”Så mycket bättre” slår isfruun igång hjärtat hos alla punkrockare inom hörhåll!
De samhällskritiska texterna, tunga riffen och showen går en direkt till huvudet, alla rycks med i isfruuns snabba ångestpunk!

Med gig i både Sverige och Norge är isfruun ett hett band på punkscenen!
De fyller de barer de spelar på, och nu är det dags att ta steget utomhus!

Läs mer om isfruun här: https://www.facebook.com/isfruun/?fref=ts

 

Revolverine

Medlemmar

Matthias – Sång

K-M – Gitarr

Kellner – Bas

Kalle – Tummor

Dhanijel – Gitarr

Med medlemmar från Finspång och Norrköping kan vi stolt presentera ett band med anor från våra lokala trakter. Revolverine släppte år 2014 sitt debutalbum ”samsara” och har därefter forsatt att arbeta med ett sound som de själva beskriver som ”modern rock”. Revolverine är tung metal med djupa riff och fylliga stämmor som sätter stämningen otroligt väl var de än spelar. Ett fartfyllt och kraftfullt inslag i vår festival som bör upplevas live!

Läs mer om Revolverine här: https://www.facebook.com/Revolverine/?fref=ts

http://www.revolverine.se/?page_id=17

YXMORD!

Grabbarna från kiruna som bara vill rocka loss! Deras stenhårda gruvrock kommer se till att det är rejält med fart oavsett hur mycket hår som finns på huvudet och hur benägen man är att headbanga!

Melonkvartetten

Medlemmar

Tova Larsson – Gitarr och Sång

Jennifer Thorsell – Bas

Caroline Holst – Trummor

Lovisa Pubols – Synth.

De fyra medlemmarna i Melonkvartetten har sedan 2013 varit ett band, vars sound svänger mellan poprock, grunge och 80/90-tal synthljud. En stor musikalisk bredd kombineras med starka, träffsäkra feministiska texter levererade under största ös.

Läs mer om Melonkvartetten här: https://www.facebook.com/melonkvartetten/

 

Strejkbrytaren

Medlemmar

Lars Skagerlid – Sång, Gitarr

David Axelsson – Trummor

Filip Härnbro – Bas

Hampus Hidenius – Gitarr

 

Med en sin groovy bluesrock som sträcker sig över fler genrer är de svåra att kategorisera. Men vad gör det när de visar fullt ös på scen och en passion för musik som smittar av sig på sin publik. Det är rent av omöjligt att inte dras med i det höga tempot.

Läs mer om Strejkbrytaren här: https://www.facebook.com/STREJKBRYTAREN

 

Roseph

Josef Jansson O’Leary – Sång/Gitarr
David Engquist – Trummor
Erik Lyding –  Bas
Gabriel Henricson – Gitarr

Roseph är nykomlingar på den östgötska musikscenen, med riktigt fartfyllda spelningar på dynamo i hallarna och i Linköping är de nu igång för fullt med att spela sig uppåt!

Med en lättsam och lättsmält musik spelar de igång stämningen ordentligt!

Läs mer om Roseph här: https://www.facebook.com/Roseph-401950596824291/?fref=ts